Pihojen silmäterä

Roskakatos

Yksinkertainen tapa saada rumat roskapöntöt maisemoitua pihapiiriin!

Katoset räätälöidään aina asiakkaan tarpeiden mukaan. Yleisesti nämä tehdään niin että oviaukosta tendään 5cm leveämpi kuin pöntöt tai pönttö on, lattiaa ei tehdä ja ovet maasta noin metrin korkuisiksi.

Perusteluja edelliseen;

Maapohja riittää näille hyvin, mistä myös roskakuski tykkää kun ei ole isoja rappuja/kynnyksiä minkä yli pöttöjä joutuu repiä. Oviaukko sen takia pöttöjen levyisiksi että ne on helppo ottaa ja laittaa katokseen kun sisällä on vähän ylimääräistä tilaa eikä pöttöjä tarvitse ängetä nurkkien taakse. Jälleen roskakuski tykkää.
Ovet sen takia noin matalina että niiden tehtävä on vain peittää rumat pöntöt, eikä niitä tarvitse itse aukoa kun vie roskapusseja. Näin pussien vienti on kuitenkin helppoa ja vaivatonta.

Välillä tulee kommenttia että ”tuonnehan pyryyttää lunta sisälle”, ja sehän on aivan totta. Mutta, tämän tarkoitushan ei olekkaan olla 100% tiivis ja pöntöt kyllä kestää sen vaikka siellä vähän lunta niiden päällä onkin. Onhan ne normaalisttikin monella taivasalla.
Sen tämä estää, että vaikka on millainen myräkkä pihalla niin pöntöt kyllä pysyvät nätisti paikallaan eikä myrsky levittele roskia ympäri pihaa.

Tärkein syy kuitenkin monella on näiden hankintaan että halutaan pihapiiri siistimpään kuntoon ja rumat pöntöt piiloon!


Vaihtoehto puutarhatarvikkeiden säilytykseen

Sama katos toimii myös oivana säilytyspaikkana puutarhatarvikkeille.
Enään ei lepää lumikolat, haravat, lapiot, kottikärryt yms. talojen nurkilla. Monelle myös pihan kokonaisuus on tärkeä, ei pelkästään se että tavarat saa suojaan vaan pienillä yksityiskohdilla ja vähän normaaleista poikkeavilla rakennuksilla saadaan luotua myös mukavia yksityiskohtia pihapiiriin.

Katoksen kehikko maalattuna